PERSKIT

/

Werkt u voor de pers en wilt u meer weten over Masterfest? Hier vindt u alle informatie op een rij!

 

Alle informatie over Masterfest, inclusief foto’s van de optredende artiesten en de vorige editie, is  in de perskit  te vinden. Voor vragen over accreditatie, interviewverzoeken of andere persvragen kunt u het onderstaande formulier invullen.

Masterfest:

In Touch With Talents!

WESTLANDS MUZIEKFESTIVAL TÓCH OP PAUZE: GEEN MASTERFEST IN NOVEMBER

Masterfest 2020 gaat toch niet door. Het muziekfestival zou op 13 en 14 november in Nederland Drie in Wateringen plaatsvinden. Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de organisatie nu echter toch besloten om de voorbereidingen voorlopig op pauze te zetten.

Organisatoren Paul en Stefanie de Zeeuw laten weten de situatie te betreuren. “Dit was beslist geen makkelijke knoop om door te hakken”, aldus Paul. “Maar met de huidige berichtgeving en de regelgeving rondom het coronavirus zagen we helaas geen mogelijkheid om het festival in zijn huidige vorm door te laten gaan.” Wel laat hij weten dat er achter de schermen hard aan een oplossing wordt gewerkt. “Al kunnen we daar momenteel nog niks over zeggen.”

Masterfest 2020 zou de tweede editie van het succesvolle, jonge muziekfestival worden, met twee dagen vol optredens voor en door muziekfanaten. Het programma stond vol met verborgen talent en origineel werk van spraakmakende bands die je niet zomaar op elk doorsnee festival kunt zien. Zo pronkten grote namen als BLACK MIRRORS, PACESHIFTERS en Bizkit Park op het zaterdagprogramma en konden fans van het hardere werk hun hart ophalen op de vrijdag met Hibakusha, FOR I AM KING en Heart of a Coward.

Nadat het coronavirus roet in het eten gooide voor de aanvankelijke datum in juli, besloot de organisatie in april toch niet met de pakken neer te zitten. Samen met Nederland Drie en de optredende artiesten werd het nieuwe weekend van 13-14 november aangewezen voor het festival. De organisatie is alle betrokkenen daarom ook erg dankbaar voor hun begrip en flexibiliteit de afgelopen maanden.

 

OVER MASTERFEST

IEen muzikant straalt het felst naast anderen, met het publiek aan de voeten en de voeten op de planken. Met dat idee in het achterhoofd werd Masterfest geboren: een nieuw, bruisend en genreoverstijgend muziekfestival waar opkomende bands, gevestigde artiesten en beginnend talent zij aan zij op het podium staan.

CONTACT & MEER INFO

 

Perskit

Website
Facebook
Twitter
Instagram

 

Tel: 06 22961547

Masterfest:

In Touch With Talents!

Een muzikant straalt het felst naast anderen, met het publiek aan de voeten en de voeten op de planken. Met dat idee in het achterhoofd werd Masterfest geboren: een nieuw,
bruisend en genreoverstijgend muziekfestival waar opkomende bands, gevestigde artiesten en beginnend talent zij aan zij op het podium staan.

 

ONS VERHAAL

Organisatoren Paul en Stefanie de Zeeuw van Gitaarschool The Guitar Master maken zich al sinds 2009 sterk om leerlingen op het podium te krijgen. De jaarlijkse leerlingendagen hebben door de jaren heen vele (aspirant-)muzikanten het broodnodige zetje in de rug weten te geven. Samenpel, passie voor muziek en speelplezier, dát is waar het tijdens deze muzikale dagen om draaide.

 

Maar na vele succesvolle jaren smaakte dit naar meer. Het viel Paul al een tijdje op dat kinderen en ouderen die muziek maken, hiernaast maar weinig met die passie doen. Hij wilde meer inspireren, ook ná dat ene halfuurtje in de week. Met het Let’s Make Music Festival, dat in 2016 met een groep collega’s werd georganiseerd, begonnen de radars te draaien. Verschillende masterclasses, optredens van lokale en grotere bands en natuurlijk het samenspel van de leerlingen van diverse muziekscholen ging het festival verder waar de leerlingendagen ophielden.

 

MASTERFEST

In 2019 bestond de gitaarschool tien jaar; een mooie kans om eens flink uit te pakken en de schouders eens onder die ambities te zetten. De eerste editie van Masterfest bood een podium aan rap opkomende bands als Stake en Life’s Electric. Green Lizard bracht een tribute to the nineties met Rudeboy (Urban Dance Squad). De leerlingen van de school stonden evenwel in de schijnwerpers tijdens hun 4 minutes of fame: samen met coverbands Square en Monkey Minds wisten ze de zaal meer dan eens ondersteboven te spelen, om vervolgens hun muziekkennis toe te passen in de popquiz met te gekke prijzen. Kortom, de eerste editie van Masterfest werd een (uitverkochte) totaalbeleving waar de vonken vanaf spatten, en een flinke aanwinst voor de Westlandse muziekcultuur. So... What’s next?

 

Masterfest pakt de draad op waar de eerste editie was gebleven. Komend jaar pakt het festival nóg groter uit, met maar liefst twee dagen vol muziek en een programma met Nederlandse en internationale namen vanuit alle hoeken van de rock- en metalwereld. Het festival zal wederom neerstrijken in het Westlands Pop Centrum Nederland Drie, dé spil in de Westlandse muziekwereld. 

Vrijdag zal geheel in het teken staan van het hardere werk, met de crème de la crème voor elke metalliefhebber: de Nederlandse bands FOR I AM KING en Hibakusha komen optreden, net zoals het Engelse Heart of A Coward. Ook zaterdag heeft een affiche om van te smullen voor elke muziekliefhebber, met Black Mirrors (BE), Paceshifters (NL) en Bizkit Park (BE). Hiernaast krijgen de leerlingen van de gitaarschool na hun bandcoachingsessie weer de kans om hun kunsten aan een volle zaal te vertonen, ondersteund door de rockende coverbands Monkey Minds en SQUARE. Net zoals vorig jaar zal er een bloedstollende popquiz plaatsvinden waaraan alle bezoekers kunnen deelnemen. 

 

Bevestigd Programma: Hibakusha, For I Am King, Heart of A Coward, Black Mirrors, Paceshifters, Bizkit Park 

 

Locatie: Nederland 3, Wateringen

Website: https://www.masterfest.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/pg/MASTERFEST1
Twitter: https://twitter.com/Masterfest1
Instagram: https://www.instagram.com/MASTERFEST1/

Tel: 06 22961547

Voor vragen over accreditatie, interviewverzoeken of andere persvragen kunt u het onderstaande formulier invullen.

GELUKT! Wij hebben uw bericht ontvangen.